Ce faci în caz de deces la domiciliu? De cele mai multe ori, într-un asemenea moment sensibil, oamenii apropiați persoanei decedate nu vor fi capabili să se ocupe corespunzător și de unii singuri de respectarea tuturor obligațiilor legate de înmormântare și acte.
În situația decesului în locuința privată, lucrurile se complică mai mult față de cazul decesului într-un spital, de exemplu. În cadrul unei instituții medicale, demersurile sunt simplificate simțitor de către persoanele specializate aflate acolo: actul de deces va fi semnat imediat de către medic, iar îmbălsămarea va avea loc în apropierea spitalului, transportul decedatului în acest caz efectuându-se în condiții de maximă siguranță de către angajații instituției.
Deces la domiciliu? Proceduri de urmat
- Contactează firma de pompe funebre pe care o consideri cea mai potrivită pentru astfel de momente.
- Ulterior, un reprezentant al agenției de servicii funerare îți va prezenta oferta de servicii și sicrie pentru care să optezi în funcție de calitate și costuri.
- Firma va trimite la domiciliu un medic care va constata decesul pentru a fi făcută îmbălsămarea corpului.
- Actele de care ai nevoie pentru obținerea certificatului de deces și a adeverinței de înhumare sunt: actele medicale (fișa medicală, scrisori medicale, externări din spital), buletinul, certificatul de naștere al decedatului.
Alege o agenție funerară cu o gamă de servicii completă
Atunci când o persoană apropiată decedează este obligatoriu să găsești o agenție de servicii funerare locală foarte bună. Este recomandat ca firma la care apelezi să fie locală, întrucât și costurile vor fi mai mici astfel.
Firma pe care ai ales-o se va ocupa în totalitate de actele pentru înhumare (certificatul de deces, adeverința de înhumare sau autorizația necesară pentru depunerea decedatului în cadrul unei capele).
Compania îți va pune la dispoziție mașini funerare pentru ceremonie, obiecte și produse funerare.
Iar în final, mai trebuie să ții cont de faptul că într-un astfel de caz ai nevoie de suport și sprijin pentru a depăși aceste momente triste. Orice nelămurire, neclaritate și întrebări generale ai avea, trebuie să existe posibilitatea de a contacta la orice oră agenția cu care ai decis să colaborezi pentru a primi sfaturile și răspunsurile necesare.
Mai mult decât atât, persoanele au dreptul de a beneficia de consultanță 100% gratuită în orice oră din zi și din noapte, întrucât firmele de servicii funerare lucrează non-stop. Astfel, clienții au posibilitatea de a obține cele mai utile și adecvate informații cu privire la organizarea eficientă a înmormântării: pachete de produse și servicii în funcție de bugetul fiecăruia.