Aranjamente funerare – ghid complet

Aranjamente funerare, tot ceea ce trebui să faceți dacă un prieten sau o rudă tocmai a decedat sau este pe cale să decedeze. Iată toți pașii necesari de la primul impact, până la aranjamente funerare pentru înmormântare, pentru o gestionare eficientă a situației.

1. Primul apel

O persoană dragă din viața voastră tocmai a decedat și este nevoie de un apel de urgență la 112 pentru anunțarea situației și pentru a transporta decedatul la o unitate medicală sau, după caz, la o agenție ce se ocupă cu aranjamente funerare. Încercați să vă păstrați calmul și să nu vă panicați.

2. Transport

Transportul decedatului la capelă are loc cu o mașină special amenajată de către cei care asigură aranjamente funerare.

3. Obiecte și îmbrăcăminte

Familia decedatului alege sicriul și celelalte obiecte necesare decedatului, precum și îmbrăcămintea cu care va fi îmbrăcat. Aici, în funcție de buget, agenția de aranjamente funerare dispune de o gamă variată de produse, de la buget decent până la unul luxuriant.

4. Stabilirea înmormântării

Se ia decizia de înmormântare, locul și ziua. De obicei, decedatul se îngroapă la trei zile de la data la care a murit. Locul de veci este, de asemenea, stabilit împreună cu familia, în funcție de preferințe, buget și religie. Dacă locul de veci nu a fost achiziționat anticipat, acest lucru presupune achiziția la un cimitir din București a unui loc de veci. Costul acestuia se va stabili cu reprezentantul cimitirului, și poate diferi de la unul la altul.

5. Aranjamente florale

În funcție de doleanțe, capela și cimitirul se vor aranja cu aranjamente florale pe alese după cum va decide familia și cei apropiați, de către serviciul de aranjamente funerare, cu flori și coroane.

6. Detalii ziua înmormântării

Fiecare familie poate avea tradiții diferite pe care dorește să le respecte – ne conformăm întomai pentru a îndeplini chiar și cele mai exigente cerințe.

Sistemul nostru de servicii funerare este foarte bine sistematizat, pentru a vă pune la dispoziție, la orice oră din zi sau din noapte, un ghid complet, pas cu pas, pentru aranjamente funerare.

Scroll to Top