Care sunt lucrurile de care să tii cont atunci când alegi un sicriu?

Fie că îți aranjezi propriile funeralii, atunci când vrei să te asiguri de faptul că totul va merge așa cum trebuie, fie că trebuie să te ocupi de funeraliile unei persoane mai apropiate, va trebui să îi alegi ultima casă, pe lângă locul de veci, și sicriul cu care acesta va fi înmormântat.

Iată însă care sunt lucrurile de care să ții cont atunci când vrei să alegi un sicriu.

Materialele și caracteristicile sicriului. Mergând de la cele mai luxoase modele care au bronz și sunt dublate cu catifea, ajungând până la cele mai simple care sunt doar din carton, sicriele sunt oferite în cea mai mare varietate de modele care răspunde tuturor nevoilor și bugetelor. Iar unele accesorii permit și personalizarea lor.

Aspectul exterior al sicriului este și  foarte important. Pentru un aspect tradițional, poți alege lemnul, de la pin sau plop, până la cele mai nobile precum stejarul sau acaju.

Aspectul interior al sicriului. Mai multe materiale pot tapita interiorul sicriului. Poți alege fie un material perfect lucrat, fie unul mai luxos precum satinul sau catifeaua, în funcție de buget și de gusturi.

Prețul unui sicriu poate varia astfel în funcție de calitățile intrinseci ale lemnului. În general, cu cât lemnul este mai mare, cu atât prețul este mai mare.

Sicriul din lemn este cel mai popular și cel mai cerut, mai ales datorită rezistenței și durabilității sale.

Cel din carton este o alternativă mai ecologică și economică și seduce din ce în ce mai multă lume. Se poate personaliza atât la interior cât și la exterior, este lejer, dar solid în același timp.

Se pot alege și unele ornamente, care pot personaliza sicriul și aduce un ultim omagiu persoanei care  a trecut în neființă. Aici pot intra unele embleme, placi nominale și multe altele.

Și pentru că se acordă o importană capitală pierderii unei persoane dragi și se respectă și dorințele persoanei care a trecut în neființă, serviciile funerare non stop propun cea mai mare varietate de modele de sicrie, care corespund tuturor exigențelor.

Scroll to Top