Ce să faci în cazul decesului unei persoane dragi?

Moartea cuiva drag poate apărea pe neașteptate. Ce faci în acel moment? Cui te adresezi? Cui ceri ajutor? Ce faci mai întâi?

Cheamă un doctor

Decesul unei persoane trebuie să fie legal certificat de un medic. Prin urmare, trebuie să îți contactezi medicul de familie sau orice alt practicant care își practică activitatea în apropierea locului decesului.

Rolul lui? Merge la locul morții și verifică moartea persoanei. Medicul eliberează apoi un certificat oficial de deces. În termen de 24 de ore de la acest prim pas, acest document trebuie trimis primăriei din locul decesului.

Mai multe persoane sau entități sunt autorizate să efectueze acest proces:

  • Familia sau rudele decedatului;
  • Personalul medical în cazul în care decesul a avut loc într-o unitate medicală;
  • firmă de servicii funerare, ales și comandat de familie.

Contactează o firmă funerară

Moartea unei persoane dragi, brutală sau previzibilă, supără o familie. De fapt, ea este copleșită brusc de o multitudine de proceduri obligatorii și reglementate, chiar dacă ar dori să poată da frâu liber durerii sale.

Atent, discret și instruit pentru a face față diferiților pași esențiali în caz de deces, personalul unei firme funerare este acolo pentru a ușura familiile îndurerate.

Odată aleasă și contactată, firma funerară se va ocupa de diferitele proceduri administrative, va ajuta familia să mediteze asupra decedatului și să pregătească ceremonia de înmormântare.

Decedatul avea asigurare de deces?

În primul rând, depinde de tine să verifici dacă decedatul avea asigurare de deces și dacă el a reușit să semneze un astfel de contract cu următoarele entități:

  • Companie de asigurari;
  • Bănci;
  • Întreprindere de pompe funebre;

Pentru a economisi costurile unei înmormântări, unii oameni încheie o asigurare de deces.

Acest tip de contract ia două forme distincte:

  • Capital financiar garantat și contractat cu o instituție de asigurare.

La moartea proprietarului, suma investită va fi donată familiei decedatului. Banii pot fi folosiți pentru finanțarea înmormântării sau pot fi folosiți în mod liber de către cei autorizați să o colecteze.

  • Un capital dedicat înmormântării care asigură plata și organizarea înmormântărilor.

Această sumă acoperă cheltuielile înmormântării.

Scroll to Top