Ce sicriu trebuie să alegi?

Alegerea sicriului este un pas important în organizarea înmormântării. În general, este realizat din lemn cu grosimea de 22 milimetri și trebuie să fie echipat cu un sistem de impermeabilizare. Prețurile pot varia foarte mult în funcție de suma investită și de modelul ales. Ornamente pot fi adăugate, de asemenea, în funcție de buget și preferințe.

Diferitele modele

Alegerea unui sicriu se face în funcție de înmormântarea aleasă, deci este o alegere specifică.

În cazul unei înmormântări, sicriul trebuie să fie suficient de rezistent la intemperii și la umiditatea degajată de pământ. Modelele din plop, brad, tei sunt cele mai utilizate pentru buna rezistență.

În plus, există diferite tipuri în ceea ce privește modelele și forma. Unele se pot deschide la jumătatea drumului (cunoscute sub numele de sicrie americane), altele pot avea o fereastră pentru a vedea decedatul.

Sicriul nu va fi același dacă este o înmormântare sau o incinerare: lemnul va fi mai mult sau mai puțin rezistent și lucrat.

Tipul de lemn folosit, finisajele sicriului, accesoriile joacă un rol important în prețul acestuia.

Sicriul: ce dimensiuni?

Există dimensiuni standard pentru un sicriu? Sunt măsurători personalizate?

Există sicrie cu dimensiuni standard. Aceste sicrie cu măsuri standardizate pot găzdui un decedat a cărui înălțime nu depășește 1,85 m și o greutate de 100 kg. Sicriul are o lățime de 65 cm.

Dacă persoana decedată este mai înaltă sau peste 100 kg, trebuie comandată un sicriu personalizat. Sicriul va fi fie lărgit, fie întărit. Există sicrie speciale pentru copii.

Dacă este necesară o raclă la comandă, aceasta trebuie comandată cât mai curând posibil. Sicriul personalizat implică costuri suplimentare.

Tipul de înmormântare

Pentru o înmormântare, vei opta cel mai bine pentru un sicriu din lemn (cu mânere, acestea sunt obligatorii). Acest tip de sicriu este mai rezistent la efectele timpului și umidității.

Poti comanda modelul de sicriu dorit separat, sau poti alege unul dintre pachetele funerare gândite special pentru a satisface cererea sau dorinta ta, economisind timp și bani, incluzând pe langa sicriul aferent și o gama diversificată de servicii și accesorii funerare conforme cu dorințele și nevoile fiecăruia.

Vezi toate sicriele aici

Scroll to Top