Comemorarea morții – de ce este importantă?

Funeraliile sunt de obicei un eveniment în care familia își ia rămas bun pentru ultima dată de la o persoană dragă care a murit. Deci, toată familia și prietenii se reunesc pentru acest moment dureros. Cu toate acestea, chiar și la câțiva ani după înmormântare, este încă posibil să se comemoreze moartea unei persoane dragi. Într-adevăr, doliu nu se termină în ziua înmormântării. Este posibil să se aducă un omagiu decedatului organizând, de exemplu, o masă la fiecare aniversare a morții.

De ce să organizezi o ceremonie de omagiu?

Doliul se face treptat. Această întâlnire va deveni o plăcere și îți va permite să împărtășești amintiri pozitive cu rudele sau prietenii. Cei prezenți se vor concentra mai mult pe personalitatea decedatului decât pe durerea pe care au experimentat-o ​​în momentul morții.

Apoi, întrucât înmormântările sunt deseori ținute în ultimul moment, este posibil ca unele persoane să nu fi reușit să ajungă la înmormântare. Astfel, această comemorare le va permite să aducă un omagiu decedatului. Discursurile pot fi citite pentru a evoca amintiri memorabile, concentrându-se pe aspectele pozitive. Fotografiile sau videoclipurile vor fi binevenite pentru a împărtăși cele mai frumoase amintiri.

Cine îl poate organiza și cum?

Orice membru al familiei sau apropiat de decedat care are nevoie să mediteze poate lua inițiativa de a organiza acest tip de tribut. În ceea ce privește invitațiile, un anunț poate fi trimis direct sau publicat prin intermediul sistemului clasic de notificare a decesului în presă.

Dacă este o liturghie, este bineînțeles necesar să iei legătura cu preotul sau parohia. Aici te  poți baza și pe o firmă funerară: cea care a organizat înmormântarea. Personalul firmei funerare te va putea sfătui cu privire la acest tribut, fie el  civil  sau religios.

Unde să-l organizezi?

Dacă decedatul sau rudele sale sunt credincioși, i se poate dedica o liturghie și este, de asemenea, posibil să organizezi o pomană la un restaurant sau acasă cu puțină mâncare, băuturi, muzică și chiar videoclipuri care vor ajuta la omagierea persoanei decedate. Vei putea astfel împărtăși amintirile tale cu invitații, dar și durerea ta.

Scroll to Top