De ce să alegi incinerarea? Câteva motive

Foarte mulți oameni aleg tot mai mult incinerarea în loc de înmormântare și fac asta din diverse motive. Dacă te tentează și pe tine din ce în ce mai mult, iată câtevva motive care s-ar putea să te convingă.

Oamenii aleg incinerarea în detrimentul înmormântării din diverse motive personale. Ideea unei descompuneri lente și lungi nu este pe placul tuturor.

Alții văd incinerarea drept un proces mult mai accesibil, care simplifică înmormântarea. Astfel că, unele persoane consideră că înmormântarea este un proces inutil și aleg astfel incinerarea pentru ca totul să fie cât mai simplu cu putință.

La o înmormântare tradițională, va trebui să transporți corpul, să alegi înbălsămarea sau alte metode de conservare a corpului, să cumperi un loc de veci, un sicriu și o piatră funerară. În timp ce incinerarea presupune doar transportul înspre incinerare, incinerarea propriu-zisă și urna.

Pentru cei apropiați, astfel, incinerarea este preferată datorită simplității portabilității sale. Familia rămasă în urmă, dacă va trebui să se mute are posibilitatea de a transporta cenușa persoanei care a trecut în neființă.

Costurile incinerării sunt un alt avantaj. În termeni generali, incinerarea este mai ieftină decât o înmormântare tradițională.

De asemenea, problema din ce în ce mai mare a lipsei de spațiu din cimitire, se poate rezolva și ea cu ajutorul incinerării.

Incinerarea poate să fie preferată și din motive legate de mediu. Înmormântarea tradițională poate să fie o sursă de poluare deoarece soluțiile folosite pentru îmbălsămare pot contamina afluenții apelor subterane cu mercur, arsenic sau formaldehidă. Corpul nu se mai descompune în pământ și nu se mai pune nici problema întreținerii mormântului.

Poate să fie și o alegere sociologică atunci când defunctul nu vrea să fie o povară pentru cei rămași.

Și bineînțeles, resturile incinerate pot să fie dispersate sau plantate lângă un arbore unde mulți oameni își pot regăsi reconfortul. Deci se poate da o nouă viață resturilor umane.

Din ce în ce mai multă lume, de peste tot, alege incinerarea și exprimă această dorință pentru ca cei apropiați să respecte asta după trecerea lor în neființă. Deci mentalitățile sau credințele evoluează și avantajele incinerării sunt din ce în ce mai apreciate.

Scroll to Top