Organizare parastas Bucuresti

Un parastas este o adunare a familiei în memoria decedatului, practic o pomenire în cinstea lui. În religia ortodoxă, de exemplu, parastasi se realizează la 3 si 9 zile, la 6 săptămâni de la deces, la 6 luni și la 1 an și mai apoi 7 ani, ce semnifică amintirea a 7 generații.

Inițial un parastas Bucuresti are loc la biserică cu preotul și apoi la cimitir, unde preotul vine și spune rugăciunile care se cuvin. La parastas participă familia și rudele foarte apropiate ale răposatului.

Ulterior, se organizează o masă de pomenire. Aici este nevoie de intervenția unei agenții care se ocupă de toate detaliile pentru parastas. De exemplu, agenția de servicii funerare oferă servicii complete pentru parastas și organizarea acestuia în locația stabilită de familie.

Desigur, nu există un standard stabilit, ci fiecare familie poate avea preferințe sau cerințe speciale – singurele lucruri care se respectă sunt cele ce țin de religie. Mai departe, locația, servirea mesei la parastas Bucuresti sau darurile oferite unui număr anumit de văduve, după tradiție, ține strict de decizia familiei.

De obicei, organizarea unui parastas este un moment intim al familiei, care comemorează pe cel trecut la viața veșnică. În afară de slujba religioasă, familia aduce flori la mormânt și lumânări – de toate aceste lucruri se poate ocupa agenția funerară.

Diferența dintre un serviciu funerar și un partastas este că la momentul funerar are loc îngroparea decedatului, care încă este prezent cu trupul printre noi, iar parastasul este o comemorare a acestuia, o rugăciune pentru acesta, ce are loc după o perioadă de timp de la deces.

De regulă, sambata e ziua din cursul saptamanii închinată pomenirii celor adormiți. Dacă avem mai mulți morți de pomenit, este bine să facem un pomelnic comun, rugăciunea căpătând astfel mai multă putere pentru sufletul lor. Celor ce sunt arși în crematoriu nu li se fac parastase și nici slujbe de pomenire, fiind considerați asemenea celor sincigași.

Dacă ai de organizat un parastas, contactează agenția de servicii funerare pentru servicii complete și organizare eveniment.

Scroll to Top