Tot ce trebuie să știi despre articolele funerare

Avem obiceiul de a decora mormântul cu scopul de a-i oferi defunctului un ultim omagiu dar și cu scopul ca amintirea acestuia să dăinuie. În funcție de ultimele dorințe ale defunctului sau de dorința familiei, articolele funerare pot fi personalizate sau nu. De notat este faptul că acestea nu sunt obligatorii, însă simbolizează atașamentul celor apropiați față de persoana care s-a înălțat la ceruri. Iată ce trebuie să știi despre articolele funerare pentru a completa mormântul unei persoane dispărute dintre noi.

Placa funerară. Mai mult decât un simplu obiect de decor, placa funerară are rolul de a ne aduce aminte de personalitatea defunctului. Această placă conține de obicei indicații cu privire la identitatea persoanei dispărute, data acesteia de naștere și ziua în care a decedat, un mesaj personal. Acest articol funerar este ideal pentru a exprima profunzimea legăturii afective dintre defunct și familia sa. Este posibil chiar să așezăm o poză cu defunctul pe placa funerară.

Placa funerară poate fi aleasă din mai multe materiale, printre care granit, ceramică, sticlă, marmură, metal. Cu privre la costuri, plăcile funerare sunt propuse începând cu 30 de euro aproximativ. Costul evoluează în funcție de dimensiuni, de grosime, de tipul gravurii.

Vazele funerare. În multe țări, decorarea mormântului cu flori reprezintă o tradiție. Pentru a onora memoria defunctului, florile sunt perfecte pentru a aduce puțină viață pe mormântul persoanei dragi plecate dintre noi. Datorită vazelor funerare așezate pe mormânt, cei care vin să se reculeagă pot să schimbe cu ușurință buchetele de flori și celelalte compoziții florale. Aceste vaze sunt alese în general din granit, piatră, materiale robuste care rezistă cu ușurință la intemperii.

Articole religioase. Este posibilă completarea unui mormânt cu articole religioase. Poate fi vorba despre cruci, statuete cu sfinți, îngeri, imagini gravate, o Biblie din granit…alegerea este vastă, trebuie doar să alegi materialele potrivite unei utilizări la exterior pentru aceste articole funerare.

Jardiniere funerare. Spre deosebire de vazele funerare, jardinierele funerare ne permit să înflorim mormântul într-o manieră durabilă. Pentru familiile care nu pot merge des la mormânt, jardinierele funerare sunt cele care păstrează plantele în pământ mai mult timp.

Scroll to Top